Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carina tar det lugnt tack vare friår

/
  • Carina Pedro Berglund har friår och mycket tid över för utflykter med sina två döttrar Ingrid och Anna.

Carina Pedro Berglund i Granlo fyller 40 år när Ferdinand har namnsdag och likt tjuren Ferdinand vill hon ta det lugnt och lukta på blommorna. Blommor är det snart säsong för men att ta livet med ro är möjligt redan nu eftersom hon har friår.

Annons
När Carina arbetar har hon sin inkomst inom omsorgen. Men det var en tid när hon dessutom tjänade både svenska kronor och turkiska lira på att dansa magdans.
Jag har uppträtt som Miss Vulcano. Jag brukade dansa i pausen när bluesgruppen Great Hansson spelade. Jag har hört att jag tog grabbarna i den lilla byn Myckelgensjö i Ångermanland med storm. Man talar visst fortfarande om den kvällen fast det säkert är tio år sedan, berättar Carina.
Hon tog också tjänstledigt för att uppträda i Turkiet. Där fick hon rikligt med dricks. En kväll hade hon två jobb. Det första på en restaurang. Där blev hennes dansnummer mycket uppskattat. Folk på gatan stannade och applåderade. Hon satte sedan fart till nästa ställe. När det var färdigdansat ringde restaurangägaren och undrade när hon ska komma. Hon hade dansat på fel restaurang.
Nu har Carina två små barn, Ingrid och Anna, med maken Ulf.
Om dansen och alla resor som hon gjort är roliga minnen från förr så är familjen hennes stora glädjeämne nu.
Kanske var det femåriga Ingrids kommentar: \" Du är mera mjuk än snygg, mamma\" som gjorde att Carina bestämde sig för att satsa på sin kropp under friåret.
Men det blir aldrig som man tänkt sig. Planen var att friskvård och hälsa skulle komma i första hand det här året och i stället hamnade jag på sjukan under en period.
Men nu är Carina i farten igen och än finns tid. Fram till nyåret har hon extra många timmar att ägna åt sig själv och familjen.
Dans och musik lockar henne fortfarande. Men nu tittar hon gärna på när dansgruppen Bounce dansar. Den sångerska hon helst lyssnar på är La Gaila Fraiser.
På födelsedagen drar hon i väg till hemlig destination. Något firande är hon inte intresserad av.
Fakta
Carina Pedro Berglund
Bor: i Granlo, Sundsvall
Familj: maken Ulf och döttrarna Ingrid och Anna
Arbete: inom omsorgen av funktionshindrade
Intressen: musik och dans
Aktuell: fyller 40 år i dag den 3 april

Mer läsning

Annons