Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer Ericsson fyller 60

April är minst sagt en hektisk månad för Christer Ericson. I morgon, fredag, fyller han 60 år. Nio dagar senare firar han och hustrun Maj-Britt rubinbröllop. Och vid månadsskiftet lämnar han jobbet på Föreningssparbanken.

Annons
De sju barnbarnen Oscar, Johan, Elin, Maja, Julia, Johannes och Thea är egentligen det mest konkreta beviset på att Christer Ericson faktiskt nu blir 60 år. Att han uppnått den aktningsvärda åldern syns inte på honom och inte känner han sig som 60 heller, försäkrar han.
Inte heller syns det att han till hälften har norskt blod i ådrorna. Pappa Björn flydde till Sverige under andra världskriget och träffade mamma Göta. Christer föddes i Strand, Söråker, under krigets sista skälvande veckor.
1959 flyttade han och mamma Göta till Sundsvall. Tre år senare träffade han blivande livskamraten Maj-Britt. Bröllopet stod den 17 april 1965. Så småningom kom barnen Peter och Marlene.
Redan ett par år innan bröllopet hade han börjat på Sparbanken. Realskolan och handelsskolan följdes av bankens interna utbildning. Och banken är han fortfarande trogen, nu som marknadsansvarig i Sundsvall.
Jag har jobbat på banken under fem decennier, så jag har fått vara med om en otrolig utveckling, säger han.
Mycket har handlat om teknisk utveckling, men han har även upplevt både avregleringen och bankkrisen.
Ja, och dessutom har vi som bank gått från division 2 till Elitserien under dessa år. Det har varit en roligt resa.
Att Christer Ericson använder bildspråk från idrottsvärlden är helt naturligt. Under en 20-årsperiod, 1976-95, satt han med i Selånger bandys styrelse, bland annat som ordförande. 1994 blev han dessutom invald i Svenska Bandyförbundets styrelse, en post som han hade i åtta år innan han valde att avgå för att få mer tid till annat.
Efter den 29 april får han ännu mer tid till annat. Men han tror inte att han blir sysslolös som pensionär.
Nej, knappast om man har sju barnbarn. Dessutom kan jag tänka mig projektuppdrag med anknytning till bankjobbet eller idrotten.
Och säkert blir det fler utlandsresor. Mallorca, Kanarieöarna, Danmark och inte minst Norge har hört till favoritresemålen. I Norge har han dessutom tre halvsyskon med familjer.
Men först väntar alltså födelsedagen, som firas med öppet hus från kl 14 i Bänkåsvikens semstergård, Alnö.

Mer läsning

Annons