Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens händelser 20 november

/

Annons
För tio år sedan, den 20 november 1995, gav prinsessan Diana sin första tv-intervju för brittiska BBC. Den kom att skaka om såväl kungahus som allmänhet, eftersom prinsessan öppet medgav att hon varit otrogen under sitt äktenskap med prins Charles.
Under den timslånga intervjun, som gjordes av Martin Bashir, erkände Diana att hon haft en kärleksaffär med sin ridinstruktör James Hewitt.
I intervjun sade också prinsessan att äktenskapet varit en katastrof från början till slut och att hon lidit av bulimi i många år och att hon flera gånger skurit sig själv i armar och ben.
Diana förklarade inför häpna tittare i 110 länder att hon tvivlade på att prins Charles någonsin skulle bli brittisk kung.
Hon hade haft svårt att stå ut med makens relation till sin gamla flamma Camilla Parker-Bowles, men ville ändå inte begära skilsmässa. Men när sedan prins Charles i en annan tv-intervju medgav att han hade haft en mångårig affär med Camilla Parker-Bowles tog Dianas tålamod slut.
Efter intervjun avskedades prinsessans pressrådgivare i Buckingham Palace, Geoff Crawford, sannolikt på order av drottningen som sades vara djupt upprörd över prinsessan Dianas uttalanden.
Diana och Charles levde sedan 1992 skilda liv. År 1996 trädde skilsmässan i kraft. Prinsessan Diana omkom 1997 i en trafikolycka i Paris.
Samma dag som Diana intervjuades i tv, för tio år sedan, släppte Beatles ut en ny låt skriven av John Lennon, med titeln "Free as a bird". Lennon, som varit död i femton år, sjöng ledstämman på inspelningen. (PM)

Mer läsning

Annons