Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens händelser 21 november

/

Annons
För tjugofem år sedan, den 21 november 1980, sändes ett tv-program som sågs av den dittills största tittarskaran någonsin. Omkring 82 miljoner tv-tittare kunde konstatera att det var Sue Ellens syster Kristin Shepard som sköt J R Ewing i tv-såpan "Dallas".
Under hela sommaren hade diskussionen gått het i USA. "Vem sköt J R?" var den stora frågan, trots att det säkert fanns viktigare saker att debattera.
När röken skingrats stod i alla fall Kristin Shepard som skyldig till dådet. Tittarna visste inte heller om J R Ewing hade överlevt, men som tur var visade det sig att oljemiljonären snart skulle vara på benen. J R Ewing spelades för övrigt av svenskättade Larry Hagman.
Samma dag som detta hände för tjugofem år sedan poserade John Lennon och Yoko Ono nakna på en bild som skulle användas till ett kommande album. Några veckor senare mördades John Lennon utanför sitt hem i New York och bilden hamnade inte på något konvolut.
För fem år sedan, den 21 november 2000, publicerades en rapport som hävdade att Norrlands historia måste skrivas om. Ett arkeologiskt fynd i en bergsskreva i Docksta i Ångermanland tydde på att Västernorrlands kustland var befolkat flera tusen år tidigare än man trott.
Det kan ha skett för 9 000 till 10 000 år sedan, ungefär samtidigt som Mälardalen befolkades, ansåg arkeologerna. (PM)

Mer läsning

Annons