Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens händelser 6 april

/

Annons
För femtio år sedan, den 6 april 1956, gjorde filmproducenten Hal B Wallis ett riktigt klipp. Han tecknade nämligen ett kontrakt med den lovande Elvis Presley, som visserligen redan gjort stor succé som sångare, men som var ett helt oskrivet kort som skådespelare.
Kontraktet sträckte sig över hela sju år och innebar minst tre filmer. Wallis betalade 450 000 dollar för att få Elvis namn på papperet.
I augusti 1956 började inspelningen av den första filmen, "Love me tender" och det visade sig att sångaren också hade talang för att agera inför kameran. Redan i november samma år hade filmen premiär och den fick hyfsade recensioner och blev en stor publiksuccé.
I januari 1957 spelades andra filmen, "Loving you" in. Även denna betraktades som godtagbar av kritikerna. I maj följde sedan "Jailhouse rock" som kom att betraktas som hans bästa film, mest för musikens skull.
Elvis Presley kom att göra totalt 31 filmer. Från mitten av 1960-talet blev kvaliteten på filmerna allt sämre och så även det musikaliska innehållet.
För tjugo år sedan, den 6 april 1986, fick statsminister Ingvar Carlsson ett rekordstort förtroende vid Sifos återkommande mätning av hur folket såg på partiledarna. 62 procent uppgav sig ha stort förtroende för statsministern. Det var den högsta andel som noterats för en partiledare sedan mätningarna inleddes 1967.
För femton år sedan, den 6 april 1991, seglade "Joyride" med Roxette upp på Englandslistan och toppade samtidigt hitlistorna i Sverige, Tyskland, Holland, Australien och Kanada. (PM)

Mer läsning

Annons