Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens händelser 8 juli

/

Annons
För fyrtio år sedan, den 8 juli 1965, startade en av de största polisjakterna i Storbritanniens historia. Detta sedan en av männen bakom det stora tågrånet 1963, Ronald Biggs, lyckats fly från sitt fängelse.
Den 35-årige Biggs togs sig ut från fängelset tillsammans med tre medfångar tack vare en stege som kastats över den tio meter höga muren. De försvann sedan i tre väntande bilar.
All tillgänglig polispersonal i London kallades in, hamnar och flygplatser spärrades av, men Biggs var som uppslukad av jorden.
Biggs var den andra av fångarna från Stora tågrånet som hade lyckats fly ur fängelse. Ett år tidigare hade Charles Wilson tagit sig ut. Han var fortfarande på fri fot.
Trots den massiva polisinsatsen kunde Biggs inte återfinnas. Efter en tid dök han upp i Brasilien där han kom att stanna i nära 40 år innan han frivilligt återvände till England. Han var då 71 år och delvis förlamad efter flera slaganfall.
Han fördes omedelbart till fängelse för att avtjäna sina återstående 28 år.
För femton år sedan, den 8 juli 1990, blev Västtyskland världsmästare i fotboll genom att slå Argentina i finalen med 1-0.
Samma dag vann Stefan Edberg finalen i Wimbledontennisen genom att besegra västtysken Boris Becker med 3-2. (PM)

Mer läsning

Annons