Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar

/

Annons
Filmregissören Ken Loach fyller 69 år på fredag (17/6).
Stockholm (PM)
Ken Loach gör film på ett speciellt brittiskt sätt, med en stark socialrealistisk känsla i berättandet. Kanske är det därför han aldrig gått hem i Hollywood. Han började göra film på 60-talet, men hade några tunga decennier fram till 1990 då han återkom till den stora scenen. På 90-talet har han vunnit flera priset på Cannes-festivalen. Bland hans filmer märks "Raining stones", "Carlas sång" och "Mitt namn är Joe".(PM)
-
Postens förre vd Ulf Dahlsten fyller 59 år på fredag (17/6).
Stockholm (PM)
Ulf Dahlsten var vd för Posten under tio år och genomförde stora rationaliseringar som orsakade väldiga rubriker. 1998 avgick han som vd och blev året efter vd för Icon Medialab. Numera är han chef för IT och infrastruktur i EU-kommissionen. Ulf Dahlsten gjorde karriär inom socialdemokraterna och hade höga poster i olika departement innan han blev generaldirektör för Posten i slutet av 80-talet.(PM)
-
Sångaren Barry Manilow fyller 59 år på fredag (17/6).
Stockholm (PM)
Barry Manilow började sin karriär med att skriva reklamjinglar och tränade väl upp sitt popöra på det sättet. Han var ackompanjatör åt Bette Midler och låtskrivare innan han själv fick ett genombrott i början av 70-talet med låtar som "Mandy" och "I write the songs". Han blev en av 70-talets storsäljande artister, men också en av de mest avskydda för sin sockersöta, melodramatiska pop. Han spelar fortfarande in skivor, men gör numera hellre storbandsmusik.(PM)

Mer läsning

Annons