Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar 16 augusti

/

Annons
Israels förre premiärminister Shimon Peres fyller 82 år på tisdag (16/8).
Stockholm (PM)
Shimon Peres har varit Israels premiärminister i två omgångar och senast utrikesminister i koalitionsregeringen med likud. Men hans arbetarparti lämnade regeringen efter kontroverser med premiärminister Sharon. Peres föddes i nuvarande Vitryssland och emigrerade på 30-talet till Palestina. David Ben-Gurion blev hans mentor och Shimon Peres avancerade inom arbetarpartiet. Han ledde med Yitzhak Rabin fredsförhandlingarna med PLO och fick Nobels fredspris 1994. (PM)
-
Skådespelerskan Gunilla Röör fyller 46 år på tisdag (16/8).
Stockholm (PM)
Gunilla Röör hade arbetat på Stockholms stadsteater i fem år när det publika genombrottet kom i filmen "Freud flyttar hemifrån" 1991. Den rollen gav henne en Guldbagge. Senare har hon bland annat spelat "Ensamma mamman", arbetat med Lorry-gänget i tv och på film och spelat "Skärgårdsdoktorns" fru i tv. (PM)
-
Artisten Madonna fyller 47 år på tisdag (16/8).
Stockholm (PM)
Madonna är numera medelålders, men visar inget tecken på att slå av på arbetstakten. Hon är fortfarande, drygt 20 år efter sitt genombrott, världens största kvinnliga artist. Som få veteraner gör hon fortfarande intressant musik med hjälp av producenter som William Orbit och Mirwais. Madonna har två barn, Lourdes och Rocco, och är gift med filmregissören Guy Ritchie. (PM)

Mer läsning

Annons