Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar 19 juli

/

Annons
Författaren Jan Myrdal fyller 78 år på tisdag (19/7).
Stockholm (PM)
Jan Myrdal debuterade på 50-talet och gjorde sig känd på 60-talet som en radikal författare, djupt engagerad i vänsterrörelsen och för regimen i Kina. Han har skrivit flera reportageböcker om sina resor där. Dessutom var han med och startade tidskriften Folket i bild/Kulturfront på 70-talet. Jan Myrdal är även känd för sina självbiografiska böcker om sin uppväxt som son till Alva och Gunnar Myrdal. (PM)
-
Skådespelaren Göran Stangertz fyller 61 år på tisdag (19/7).
Stockholm (PM)
Göran Stangertz har gjort en storstilad karriär både på film och inom teatern. Han har bland annat spelat huvudrollen i "Jack" och en rad andra filmer, bland annat regisserade av Richard Hobert. I många år var han engagerad vid Malmö stadsteatern där han bland annat spelade titelrollen i "Peer Gynt". (PM)
-
Tennisspelaren Ilie Nastase fyller 59 år på tisdag (19/7).
Stockholm (PM)
Ilie Nastase var en av världens bästa tennisspelare under en tioårsperiod från slutet av 60-talet. Rankad etta 1973 och vinnare av två Grand Slam-turneringar. Men han är mest känd som en skämtare på tennisplanen. Nastases glada humör gjorde honom känd långt utanför sportens värld. 1976 förlorade han Wimbledonfinalen mot Björn Borg men har trots det förblivit en stor svenskvän. (PM)

Mer läsning

Annons