Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar

/

Annons
Skådespelaren Erland Josephson fyller 82 år på onsdag (15/6).
Stockholm (PM)
Erland Josephson är en av Sveriges allra främsta skådespelare. Han har kanske haft störst succé i gode vännen Ingmar Bergmans produktioner, bland annat i "Scener ur ett äktenskap" och "Viskningar och rop". Sedan 1956 har han haft Dramaten som teaterhem och var bland annat nationalscenens chef mellan 1966 och 75. Erland Josephson är också en kritikerrosad författare, som sedan debuten 1946 skrivit både dikter, prosa och pjäser. Han har även gett ut sina memoarer i fem delar.(PM)
-
Friidrottaren Linda Haglund McTear fyller 49 år på onsdag (15/6).
Stockholm (PM)
Linda Haglund är en av de berömda 56:orna, svensk friidrotts bästa damsprinter genom tiderna. Hon tog silver i EM 1978 och kom fyra i OS 1980 på 100 meter. Det blev sammanlagt 15 SM-guld, men karriären fick avslutas abrupt sedan Linda Haglund fällts för dopning 1981. Efter karriären har hon haft flera olika arbeten. Arbetat som tränare och instruktör, men även designat kläder.(PM)
-
Skådespelerskan Helen Hunt fyller 42 år på onsdag (15/6).
Stockholm (PM)
Helen Hunt gjorde en serie mindre roller innan genombrottet kom i tv-serien "Galen i dig". Det öppnade dörren för flera uppmärksammade filmroller. Hon fick en Oscar för sin roll i "Livet från den ljusa sidan" mot Jack Nicholson och har även kämpat mot virvelstormar i "Tornado", gjort romantiska komedier mot Mel Gibson ("Vad kvinnor vill ha") och Richard Gere ("Dr T och kvinnorna").
-
Skådespelerskan Courteney Cox Arquette fyller 41 år på onsdag (15/6).
Stockholm (PM)
Courteney Cox Arquette var en av de sex skådespelarna i den populära tv-serien "Vänner" som gått tio år i tv. I serien, som avslutades i fjol, spelar hon den pedantiska Monica. Hon upptäcktes av en videoregissör till Bruce Springsteen som såg till att unga Courteney fick vara med och dansa på scenen i videon till "Dancing in the dark" 1984. Sedan blev det tv- och filmroller. På film har hon bland annat spelat mot Jim Carrey i "Den galopperande detektiven" och i tre mycket framgångsrika "Scream"-filmer.(PM)

Mer läsning

Annons