Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar 20 augusti

/

Annons
Bankdirektör Curt Olsson fyller 78 år på lördag (20/8).
Stockholm (PM)
Curt Olsson var ordförande i SE-banken mellan 1984 och -96. Han började sin bankkarriär inom Stockholms sparbank och avancerade sedan vidare, via chefskap för Bankgirocentralen och senare för Skandinaviska banken. 1976 blev han vd för huvudkontoret på SEB och förste vice ordförande 1982. (PM)
-
Författaren Gerda Antti fyller 76 år på lördag (20/8).
Stockholm (PM)
Gerda Antti har skildrat kvinnors vardagstillvaro, främst på landsbygden, med humor och ironi i böcker som genombrottsromanen "Ett ögonblick i sänder" och "Jag reder mig nog". Gerda Antti har blivit folkkär och engagerade sig själv i centerpartiet för att göra något åt orättvisorna som hon skrev om. Men hon har nu trappat ner sitt politiska engagemang. (PM)
-
Soulsångaren Isaac Hayes fyller 63 år på lördag (20/8).
Stockholm (PM)
Isaac Hayes förändrade soulmusiken för alltid med en samling skivor från slutet av 60-talet och framåt. Han gjorde en slags symfonisoul som blev vägledande för en generation, främst uppvisat på klassikern "Theme från Shaft". Sedan gick karriären utför och det är först på senare år han har fått ett uppsving, både som artist och som figur i tv-serien "South Park". (PM)

Mer läsning

Annons