Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar 21 augusti

/

Annons
Skådespelerskan Gurie Nordwall fyller 72 år på söndag (21/8).
Stockholm (PM)
Gurie Nordwall blev ett med rollen som Ida i "Raskens" när Wilhelm Mobergs älskade roman blev tv-serie. Över halva svenska folket såg tv-serien när den sändes 1976. Gurie Nordwall spelade även i tv-dramerna "Mor gifter sig" och "Rid i natt". Annars har hon mest varit engagerad på teatrar i Göteborg, Helsingborg och Stockholm. (PM)
-
Sångaren Kenny Rogers fyller 67 år på söndag (21/8).
Stockholm (PM)
Kenny Rogers har haft hits i fyra-fem decennier vid det här laget. För fyra år sedan låg ett album där countrystjärnan sjöng evergreens etta på den svenska albumlistan i hela fem veckor. Men det var på 70- och 80-talet han gjorde sig ett namn. Efter att ha sjungit med gruppen First Edition, blev han storstjärna på egen hand på 70-talet. Han har sjungit med Dolly Parton och gjort flera roller på film och i amerikansk tv. (PM)
-
Skådespelerskan Kim Cattrall fyller 49 år på söndag (21/8).
Stockholm (PM)
Kim Cattrall har blivit en av världens mest omtalade tv-skådespelerskor tack vare sin paradroll som sexgalna Samantha i "Sex and the city". Hon föddes i Liverpool, men hennes familj emigrerade till Kanada där hon studerade teater och gjorde små roller innan Hollywood kallade. Hon har gjort minnesvärda roller i filmer som "Fåfängans fyrverkeri" och "Polisskolan". (PM)

Mer läsning

Annons