Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar 22 augusti

Annons
Allmänhetens förre pressombudsman Pär-Arne Jigenius fyller 63 år på måndag (22/8).
Stockholm (PM)
Pär-Arne Jigenius har ägnat sig yrkesliv åt journalistiken. Mellan 1994 och 2000 var han allmänhetens pressombudsman. Innan dess arbetade han på tre västsvenska tidningar, GHT, GT och G-P. Han var chefredaktör både på GT och G-P. Jigenius var även styrelseledamot i Tidningsutgivarna mellan 1985 och 1993. (PM)
-
Finansmannen Erik Penser fyller 63 år på måndag (22/8).
Stockholm (PM)
Erik Penser blev omtalad på 80-talet då han blev en av Sveriges mest kända finansmän. Hans börsspekulationer var ofta finansierade med lån och då börsen gick upp gick det bra. Han blev storägare i Nobel och Gamlestaden. Men när det senare bolaget kraschade under finanskrisen i början av 90-talet förlorade Penser kontrollen av Nobel till Nordbanken. (PM)
-
Sångerskan Sylvia Vrethammar fyller 60 år på måndag (22/8).
Stockholm (PM)
Sylvia Vrethammar var en mycket populär sångerska i slutet av 60-talet och på 70-talet. Hon slog igenom med albumet "Tycker om dig" 1969 och var värdinna i "Hylands hörna" i tv. På 70-talet influerades hon av brasiliansk musik och gjorde flera sambainfluerade skivor och krogshower. I Tyskland har hon länge varit populär och hon är bosatt där sedan början av 90-talet. För några år sedan gjorde hon svensk comeback i Melodifestivalen. (PM)
-
Tennisspelaren Mats Wilander fyller 41 år på måndag (22/8).
Stockholm (PM)
Mats Wilander är en av världens främsta tennisspelare genom tiderna och den ende svensk som vunnit Grand Slam-turneringar på såväl gräs som grus och hardcourtunderlag. Genombrottet kom i Franska öppna 1982 och sedan radade han upp segrar i ytterligare tio år innan han trappade av. Bland annat blev det tre segrar i Davis Cup. Numera är han svensk Davis Cup-kapten. (PM)

Mer läsning

Annons