Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar 24 juni

/

Annons
Operasångerskan Sylvia Lindenstrand fyller 64 år på fredag (24/6).
Stockholm (PM)
Sylvia Lindenstrand debuterade på Stockholmsoperan bara 22 år gammal 1963. Det stora genombrottet kom 1973 då hon gjorde Zerlina i "Don Giovanni". Det har blivit många utlandsuppdrag för Sylvia Lindenstrand, men hon har även gjort stora roller i Sverige. Bland annat i "Backanterna", regisserad av Ingmar Bergman. 1983 utsågs hon till hovsångerska.(PM)
-
Rockmusikern Mick Fleetwood fyller 63 år på fredag (24/6).
Stockholm (PM)
Mick Fleetwood grundade Fleetwood Mac och spelade trummor i bandet från första början i England i slutet av 60-talet. Gruppen spelade bluesrock, men en flytt till USA i början av 70-talet och nya medlemmar i gruppen ändrade radikalt gruppens inriktning till mer melodisk pop. Med storsäljare som albumen "Fleetwood Mac" och "Rumours" grundlades en karriär som fortfarande pågår. Härom året kom senaste skivan. (PM)
-
Sångerskan Sissel Kyrkjebö fyller 36 år på fredag (24/6).
Stockholm (PM)
Sissel Kyrkjebø är det närmaste norrmännen kommer en egen Carola, både vad gäller röstomfång och hysteri kring privatliv. Hon slog igenom som tonåring med en speciell folkmusikton i sin röst. På senare år har det gått mer åt pophållet . Sissel Kyrkjebø var gift i tolv år med den danske musikern Eddie Skoller, men paret har nu gått skilda vägar.(PM)Mer läsning

Annons