Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar 26 juni

/

Annons
Förre statsrådet Ulf Lönnqvist fyller 69 år på söndag (26/6).
Stockholm (PM)
Ulf Lönnqvist satt i regeringen från 1986 till 91 och var bland annat bostadsminister. När socialdemokraterna förlorade valet 1991 lämnade Lönnqvist politiken och blev 1992 landshövding i Blekinge län, en post han lämnade 2001. Han var även under lång tid ordförande i Bordtennissförbundet.(PM)
-
Direktör Björn Wolrath fyller 62 år på söndag (26/6).
Stockholm (PM)
Björn Wolrath var vd och koncernchef för försäkringsbolaget Skandia mellan 1981 och 96. Som sådan använde han Skandias maktposition till att ofta göra inlägg i samhällsdebatten. Bland annat kritiserade han fusionen Volvo-Renault och instruerade Skandia att sluta köpa svenska statsobligationer under en period. Sedan han avgick från Skandia har Björn Wolrath ägnat sig åt flera Internetföretag.(PM)
-
Författaren Bengt Pohjanen fyller 61 år på söndag (26/6).
Stockholm (PM)
Bengt Pohjanen är en känd och mycket läst författare från Tornedalen som ofta hämtat sina historier från hemtrakterna. Bland annat i romaner som "Silvertorpeden" och "Himlaots". Det har även blivit pjäser och dramadokumentärer för radio och tv. Häromåret fick han en tårta i ansiktet, en hämnd från författarkollegan Mikael Niemi efter en uppmärksammad fejd. (PM)
-
Sångaren Chris Isaak fyller 49 år på söndag (26/6).
Stockholm (PM)
Chris Isaak gjorde stor succé på 90-talet med musik som hade rötterna i 50-talet, melankoliska låtar med klar inspiration från Roy Orbison. Det stora genombrottet kom när han fick med låten "Wicked game" i filmen "Wild at heart". Chris Isaak har även en blomstrande skådespelarkarriär. (PM)
-
Fotbollspelaren Paolo Maldini fyller 37 år på söndag (26/6).
Stockholm (PM)
Paolo Maldini tillhör de bästa försvarsspelare som någonsin spelat fotboll. Hans karriär har varit fylld av titlar och stormatcher. Som kugge i Milan och italienska landslaget har han spelat på allra högsta nivå i 15 år. Det har blivit sex italienska ligatitlar och tre Europacupsegrar. Men i VM verkar det vara förgjort. Han har spelat fyra VM-turneringar, men aldrig nått ända fram, till ett guld.(PM)

Mer läsning

Annons