Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar

/

Annons
Bokförläggaren Lukas Bonnier fyller 83 år på torsdag (16/6).
Stockholm (PM)
Lukas Bonnier är son till bokförläggaren Tor Bonnier och var en ledande person i familjen Bonniers medieimperium under flera decennier. Han var vd på Åhlén & Åkerlunds förlag i över 20 år, mellan 1957 och 78, och ägnade sig tidskriftsproduktion. Därefter var han styrelseordförande, vd på förlaget och därefter styrelseordförande i Bonnierföretagen mellan 1989 och 92. (PM)
-
Författaren Östen Sjöstrand fyller 80 år på torsdag (16/6).
Stockholm (PM)
Östen Sjöstrand sitter på stol nummer åtta i Svenska akademien sedan 1975. Han är författare som debuterade 1949 med diktning starkt influerade av modern fransk poesi och Gunnar Ekelöf. Utifrån en katolsk tro har han ifrågasatt den moderna materialismen. Östen Sjöstrand har även skrivit essäsamlingar, prosa och operalibretton.(PM)
-
Politikern Barbro Westerholm fyller 72 år på torsdag (16/6).
Stockholm (PM)
Barbro Westerholm blev ett riksbekant namn som generaldirektör för Socialstyrelsen mellan 1979 och 1985. Hon är läkare från början och blev docent 1966. 1971 blev hon Sveriges första kvinnliga medicinalråd. Folkpartisten Westerholm satt i drygt tio år i riksdagen från 1988. (PM)
-
Författaren Torgny Lindgren fyller 67 år på torsdag (16/6).
Stockholm (PM)
Torgny Lindgren sitter på stol nummer nio i Svenska akademien sedan 1991. Han debuterade 1965 och har ofta skrivit och de stora livsfrågorna. Boken "Ormens väg på hälleberget" blev ett genombrott och filmades av Bo Widerberg. Historiska och religiösa teman har ofta återkommet i Torgny Lindgrens böcker. Och han har fått en allt större publik. (PM).

Mer läsning

Annons