Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar 3 juli

/

Annons
Gunilla Bergström fyller 63 år på söndag (3/7).
Stockholm (PM)
Gunilla Bergström är Alfons Åbergs skapare. 1972 gav hon ut den första bilderboken om den omtyckte lille pojken. Det har gått så bra att hon sedan 1976 kunde sluta vara journalist och ägna sig åt barnböcker på heltid. Sammanlagt har det sålts över fem miljoner exemplar av 23 böcker på 29 språk. Böckerna tillhör dessutom de i särklass mest utlånade på svenska bibliotek. (PM)
-
Ishockeyspelaren Håkan Loob fyller 45 år på söndag (3/7).
Stockholm (PM)
Håkan Loob är en av Sveriges allra främsta ishockeyspelare genom tiderna. Han är en av endast tre svenskar som vunnit de fyra stora titlarna; OS, VM, Stanley Cup i NHL och SM (Tomas Jonsson och Mats Näslund är de andra). Han var stjärna i Färjestad i Sverige, Calgary Flames i NHL och pådrivande när Tre Kronor sensationellt vann VM 1987. Nu är han ledare i Färjestad. (PM)
-
Skådespelaren Tom Cruise fyller 43 år på söndag (3/7).
Stockholm (PM)
Tom Cruise står först i ledet när storfilmerna delas ut och han börjar även få respekt av kritikerna för sina insatser ibland annat "Jerry Maguire" och "Magnolia". På senare år har han gjort ett par "Mission: impossible"-filmer. I dagarna är det premiär på hans nya, "Världarnas krig". Tom Cruise är just nu också uppmärksammad för sitt förhållande med skådespelerskan Katie Holmes, som han just förlovat sig med. (PM)

Mer läsning

Annons