Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar

/

Annons
Komikern och regissören Mel Brooks fyller 79 år på tisdag (28/6).
Stockholm (PM)
Mel Brooks har ett gott öga till Sverige eftersom det var här som "Det våras för Hitler" först blev en stor filmsuccé. Det blev den första av flera populära "Det våras för..."-komedier på 70- och 80-talet. För några år sedan återupplivades "Det våras för Hitler" som teaterpjäs på Broadway och blev en av de senaste decenniernas största succéer. Nu spelas även in en ny film av pjäsen. (PM)
-
FN:s förre vapeninspektör Hans Blix fyller 77 år på tisdag (28/6).
Stockholm (PM)
Hans Blix har varit den i särklass mest omskrivna svensken i världen de senaste åren, som chef för FN:s vapeninspektörer, Unmovic, med en nyckelroll inför kriget i Irak. Blix var utrikesminister i fp-regeringen, 1978-79, och sedermera chef för IAEA, det internationella kärnenergiorganiset. Mellan 2000 och 2003 ledde han FN:s vapeninspektörer och skrev sedan en bok om sina erfarenheter. (PM)
-
Författaren och komikern Hans Alfredson fyller 74 år på tisdag (28/6).
Stockholm (PM)
Hasse Alfredson är förstås en av svensk humors största namn. Det började på allvar en februaridag 1956 då han träffade Tage Danielsson för första gången på Sveriges Radio. Det blev ett fantastisk samarbete. Hasseåtage skapade smått legendariska revyer, klassiska filmer och tidlösa böcker. Efter Tage Danielssons död 1985 har Hans Alfredson arbetat med egna projekt och skapat ett intressant samarbete med Peter Dalle, bland annat i Dramatenpjäsen "Å ena sidan...". (PM)

Mer läsning

Annons