Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända födelsedagar 5 juli

/

Annons
Förra statsrådet Carl Tham fyller 66 år på tisdag (5/7).
Stockholm (PM)
Carl Tham gjorde vandringen från folkpartiet till socialdemokraterna på något decennium. Han var minister i regeringar för båda partierna, 1978-79, energiminister som folkpartist, och 1994-98, utbildningsminister som socialdemokrat. Innan dess hade Carl Tham varit partisekretare för folkpartiet mellan 1969 och 76. Numera är han Sveriges ambassadör i Tyskland. (PM)
-
Sångerskan Py Bäckman fyller 57 år på tisdag (5/7).
Stockholm (PM)
Py Bäckman sjöng med grupperna Vat 66 och Songs i slutet av 60-talet, arbetade som körsångerska på 70-talet och inledde i slutet av decenniet ett fruktbart samarbete med Dan Hylander och Raj Montana Band. På 80-talet var det ett av Sveriges största band. Senare har Py Bäckman gått in i en ny fas, som låtskrivare. Hon skrev Melodifestivalvinnaren "Stad i ljus" till Tommy Körberg och var sedermera textförfattare åt Nordman. (PM)
-
Artisten Huey Lewis fyller 55 år på tisdag (5/7).
Stockholm (PM)
Huey Lewis fick ett sent genombrott. Han spelade med flera olika band i olika konstellationer tills han grundade Huey Lewis & the News i slutet av 70-talet. I mitten av 80-talet hade de exempellös framgång, främst i USA, med sin r&b-doftande pubrock med låtar som "Hip to be square" och "The power of love". På 90-talet försökte Huey Lewis sig på en solokarriär samt skådespeleri. Han hade en roll i Robert Altmans film "Short cuts". (PM)
-
Programledaren och komikern Anna Mannheimer fyller 42 år på tisdag (5/7).
Stockholm (PM)
Anna Mannheimer är en av Sveriges roligaste kvinnor. Hon växlar sin tid mellan tv-program och radio och numera även krogshow. Senast var det filmfrågeleken "Popcorn" i SVT hon ledde. Den kommer tillbaka i höst. Anna Mannheimer slog igenom i "Morgonpasset" i radio, gick vidare till Erik Haags tv-program "Let's go" och fick sedan ett eget tv-program "Anna på äventyr". (PM)
-
Fotbollspelaren Marcus Allbäck fyller 32 år på tisdag (5/7).
Stockholm (PM)
Marcus Allbäck har hamnat lite i skymundan av Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic i det svenska fotbollslandslaget, men har gjort sig känd som en pålitlig målgörare. Det har blivit 23 stycken på 50 landskamper. Den senaste säsongen gick han från engelska Aston Villa till tyska Hansa Rostock. I Allsvenskan spelade han i Örgryte. (PM)

Mer läsning

Annons