Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända jubilarer 13 juli

/

Annons
Primadonnan Git Gay fyller 84 år på onsdag (13/7).
Stockholm (PM)
Git Gay föddes som Birgit Holmberg, men eftersom föräldrarna inte tyckte om hennes karriärval tog hon sig artistnamnet som har följt med henne genom karriären. Hon kom till Stockholm i slutet av 40-talet och var under drygt 20 år revyprimadonna hos Karl Gerhard och Kar de Mumma. Och senare i Göteborg. Hon har blivit känd för sin fantasifulla kreationer och andra utstyrslar.(PM)
-
Jazzmusikern Bengt-Arne Wallin fyller 79 år på onsdag (13/7).
Stockholm (PM)
Bengt-Arne Wallin kom till Nalen i början av 50-talet och hamnade snart i Arne Domnérus orkester där han spelade fram till 1965. Han utvecklades till en av våra mest kända trumpetare, men också kompositör. Han skrev
bland annat "Nygammal vals", som Svante Thuresson och Lill Lindfors sjöng i "Melodifestivalen". Han har även skrivit musik åt flera filmer ("Änglar, finns dom?" med flera) och tv-serier (bland annat "Goltuppen"). (PM)
-
Körledaren Kjell Lönnå fyller 69 år på onsdag (13/7).
Stockholm (PM)
Kjell Lönnå debuterade i tv som körledare redan 1962 och har blivit starkt förknippad med diverse körprogram i tv. I ett land där körsång är en stor folkrörelse blev Kjell Lönnå dess superstjärna. Mellan 1980 och -87 var han producent på Sveriges Radio och gjorde program om andliga sånger. På Olof Palmes begravning 1986 ledde han körsången. Dessutom har han varit programledare för frågesporten "Lekande lätt" i tio år. Men nu har SVT valt att låta honom gå i pension. (PM)
-
Skådespelaren Harrison Ford fyller 63 år på onsdag (13/7)
Stockholm (PM)
Harrison Ford kom till Hollywood i mitten av 60-talet och försörjde sig som snickare innan rollerna rullade in. Han blev stjärna över en natt med "Stjärnornas krig" 1977 och efter att han gestaltat Indiana Jones på film blev han Hollywoods största stjärna på 80-talet. På senare tid har det gått lite knackigt med flera träiga rollprestationer som inte har gått hem hos biopubliken. (PM)

Mer läsning

Annons