Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända jubilarer 16 juli

Annons
Sångaren och skådespelaren Ruben Blades fyller 57 år på lördag (16/7).
Stockholm (PM)
Ruben Blades är en superkändis i Latinamerika och respekterad skådespelare i USA. Född i Panama, men flyttade i 20-årsåldern till USA där han blev en stjärna inom salsamusiken. Senare gled han över till skådespeleri och har gjort filmer som "En fiende ibland oss" och "Color of night". 1994 återvände hem till sitt hemland och ställde upp i presidentvalet. Han fick 20 procent av rösterna och kom trea. (PM)
-
Chefsekonom Klas Eklund fyller 53 år på lördag (16/7).
Stockholm (PM)
Klas Eklund var en av "Feldts pojkar" på 80-talet. En i samlingen av rådgivare som anklagades för att hjälpa Kjell-Olof Feldt och Olof Palme föra socialdemokraternas politik höger ut. Civilekonomen Klas Eklund
lämnade Finansdepartementet i samma veva som Kjell-Olof Feldt hoppade av och har sedan dess varit chefsekonom på Posten och sedan 1994 på SEB.(PM)
-
Dansaren Michael Flatley fyller 47 år på lördag (16/7).
Stockholm (PM)
Michael Flatley är faktiskt amerikan, men det är som irländsk dansare han gjort sig ett namn. Få minns vilka som vann schlager-EM 1994, men de flesta minns att Michael Flatley och Riverdance dansade i mellanakten. Och ett fenomen var fött. Sedan dess har Michael Flatley dansat sig runt världen. 1995 fick han sparken från Riverdance, men startade snart dansshowerna Lord of the dance och Feet of flames som blivit minst lika framgångsrika. (PM)

Mer läsning

Annons