Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kända jubilarer 8 juli

/

Annons
Skådespelerskan Lena Endre fyller 50 år på fredag (8/7).
Stockholm (PM)
Lena Endre slog igenom i tv-serien "Varuhuset" på 80-talet och har blivit en av våra största kvinnliga skådespelare. Hon har gjort komedi med "Lorry-gänget" i exempelvis "Omaka par", men på senare år mest starka kvinnoporträtt i dramatiska roller på Dramaten och på film, där hon blev Ingmar Bergmans inspiration för "Trolösa". Sedan 2000 är hon gift med regissören Richard Hobert. (PM)
-
Artisten Niclas Wahlgren fyller 40 år på fredag (8/7).
Stockholm (PM)
Niclas Wahlgren har fått en andra vår som skådespelare och artist i "Nicke & Nilla", TV4:s barnprogram som han gör med systern Pernilla Wahlgren. Nu har han dock lagt ner det projektet till förmån för en solokarriär, en soloplatta gavs ut i fjol. Niclas Wahlgren slog igenom som tonårsidol på 80-talet. Han släppte skivor och hade en av huvudrollerna i filmen "G - som i gemenskap". (PM)
-
Artisten Beck fyller 35 år på fredag (8/7).
Stockholm (PM)
Beck är en av de mest innovativa artisterna bland dagens storsäljare. Han blandar moderna rytmer med hippieattityd, rockgitarrer med syntblipp. Genombrottet kom 1994 med låten "Loser" som gav en försmak om vad som skulle komma. Beck heter Hansen i efternamn och är uppvuxen i Kalifornien. Senaste skivan "Guero" kom i mars. (PM)

Mer läsning

Annons