Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kändisar 15 juli

/

Annons
Skådespelerskan Louise Edlind fyller 59 år på fredag (15/7).
Stockholm (PM)
Louise Edlind blev Malin med hela svenska folket tack vare "Vi på Saltkråkan" i tv på 60-talet Hon fortsatte som skådespelare och har spelat bland annat på privatteatrarna. För några år sedan gjorde hon comeback i tv som den hårt prövade Marianne i vardagssåpan "Vänner & fiender". Förutom skådespeleriet har hon gjort politisk karriär inom folkpartiet. (PM)
-
Förre statsministern Carl Bildt fyller 56 år på fredag (15/7).
Stockholm (PM)
Carl Bildt var Sveriges statsminister mellan 1991 och -94, men har nu avvecklat sin partipolitiska karriär vid en ålder då politiker i andra länder börjar nå kulmen. Carl Bildt har fullt upp med internationella engagemang. Han är bland annat Balkanrådgivare åt FN och sitter i flera bolagsstyrelser. (PM)
-
Fotbollspelaren Mario Kempes fyller 51 år på fredag (15/7).
Stockholm (PM)
Mario Kempes blev skyttekung och förde hemmanationen Argentina till seger i fotbolls-VM 1978. Med två mål i finalen sänkte han det mäktiga Holland. Men karriären blev aldrig sig lik efter det. Mario Kempes spelade proffsfotboll i Spanien och har efter karriären försökt sig på en tränarkarriär utan större succé. Bland annat var han förbundskapten i Albanien. (PM)

Mer läsning

Annons