Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens kändisar 19 augusti

/

Annons
Sångaren Lasse Lönndahl fyller 77 år på fredag (19/8).
Stockholm (PM)
Lars Lönndahl har kallats "Sveriges äldste tonåring", tack vare sitt ungdomliga yttre. Han skivdebuterade med "Tangokavaljeren" och turnerade i folkparkerna första gången 1951 och har sedan radat upp folkkära evergreens, som "Volare", "Tulpaner från Amsterdam" och "Picssolissima serenata". Dessutom har han ofta spelat operetter och medverkat i en mängd tv-program. (PM)
-
Telias förra koncernchef Marianne Nivert fyller 65 år på fredag (19/8)
Stockholm (PM)
Marianne Nivert hade arbetat inom Telia/Televerket sedan 60-talet och var vice vd när hon fick ta över ledningen för hela företaget då Jan-Åke Kark överraskande avgick för tre år sedan. Men det blev en kort tid på toppen. För tre år sedan gick hon i pension och lämnade över vd-posten till Anders Igel. Marianne Nivert hann utses till Sveriges mäktigaste affärskvinna under sin tid som Teliachef.
-
Författaren Bodil Malmsten fyller 61 år på fredag (19/8).
Stockholm (PM)
Bodil Malmsten fick sitt genombrott som författare och diktare på 80-talet med bland annat samlingarna "Damen, det brinner!" och "Paddan och branden". Hon debuterade 1977 med diktsamlingen "Dvärgen Gustaf". Sedan några år tillbaka bor Bodil Malmsten i Bretagne i Frankrike. Flytten dit återgav hon i succéboken "Priset på vatten i Finèstere" häromåret. (PM)
-
USA:s förre president Bill Clinton fyller 59 år på fredag (19/8).
Stockholm (PM)
Bill Clinton var USA:s president mellan 1993 och 2001 och blev den första demokrat sedan 1940-talet att omväljas på den posten, men den forne guvernören från Arkansas fick en tråkig sista tid på ämbetet. Han ställdes inför riksrätt 1998, anklagad för att ha ljugit om ett förhållande med en praktikant. I fjol kom hans självbiografi "My life". (PM)
-
Rockstjärnan Joey Tempest fyller 42 år på fredag (19/8).
Stockholm (PM)
Joey Tempest växte upp som Joakim Larsson i Upplands-Väsby, norr om Stockholm, men bytte namn när rockbandet Europe slog igenom. Gruppen vann rock-SM 1982 och fick ett världsgenombrott med "The final countdown" 1986. Gruppen splittrades dock några år senare och Joey Tempest har sedan dess satsat på en solokarriär, men i fjol återförenades bandet för en skiva och turné. (PM)
-
Kronprinsessan Mette-Marit av Norge fyller 32 år på fredag (19/8).
Stockholm (PM)
Mette-Marit Tjessem-Höiby gifte sig 2001 med Norges kronprins Haakon, vilket inte var okontroversiellt. Mette-Marit har nämligen sonen Marius sedan ett tidigare förhållande och dessutom en inte helt fläckfri uppväxt. Men den chosefria Mette-Marit har gått hem hos norrmännen som har tagit henne till sina hjärtan. I fjol födde hon prinsessan Ingrid Alexandra. (PM)

Mer läsning

Annons