Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansk familj lämnades på krokodilstrand

En dansk familjs dagsutflykt i nationalparken Kakadu i norra Australien blev inte som de tänkt sig. Att tillbringa natten med krokodiler som grannar blev litet för mycket.

Annons
Familjen med tre barn på mellan åtta och 15 år glömdes bort av turistguiden och dagsutflykten förvandlades till en ofrivillig övernattning på en flodbrädd nära Twin Falls Gorge, känd för att vara ett tillhåll för krokodiler, uppger australiska medier. Guiden lämnade utflyktsmålet med båt tillsammans med de övriga turisterna i gruppen och hade uppenbarligen dålig kontroll över antalet i gruppen.

Sov dåligt
Ingen i familjen kom till skada under övernattningen i naturen men det blev dåligt med nattsömnen.
På morgonen hittades familjen av en annan båttursoperatör.
Turistchefen i Kakadu, Paul Styles, har ingen förklaring till guidens glömska men prisade familjen för att de inte simmade över till andra sidan floden.
Styles vill inte nämna familjens namn men säger till tidningen Northern Territory News i Darwin att parkmyndigheten som kompensation betalat familjens femdagarsvistelse på nationalparkens hotell. Familjen har nu lämnat nationalparken.

"Oacceptabelt"
En dansk resebyrå som organiserar liknande resor till Australien är upprörd.
 Detta är fullständigt oacceptabelt. Man seglar inte gäster in i en nationalpark utan att hämta tillbaks dem eller lämnar dem kvar i bushen, särskilt inte med tre barn och i synnerhet inte på en krokodilstinn strand, säger byråchefen Kåre Johansen.
Det är inte första gången som Kakadu har låtit tala om sig när det gäller bristande säkerhet.
I oktober 2002 blev en tysk kvinnlig turist uppäten av en krokodil under en nattlig simtur i en vattensamling. Guiden hade flera gånger försäkrat kvinnan att det inte fanns några krokodiler i vattnet. Men de anställda vid parken som efter dödsfallet skulle ta död på "mördarkrokodilen" fann hela sju stycken livs levande exemplar i halvtonsklassen vid den populära badviken.

Mer läsning

Annons