Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons
Arne Thyr från Sörberge har avlidit vid en ålder av 83 år.
Han var född 1921 i Hässjö, men flyttade till Fagervik och började folkskola. Där studerade han i sex år och fortsatte sedan på fortsättningsskola i två år för att lära sig snickeriets hantverk. Han var mycket tekniskt intresserad och bestämde sig för att gå en lärlingskurs som elektriker i Sundsvall.
1941 skaffade Arne Thyr tillstånd för att få bli biomaskinist och lämnade hembygden för Västerås. Där läste han bland annat en korrenspondanskurs i elektronik på NKI-skolan.
1946 flyttade han till Göteborg och jobbade på olika företag med el-installationer.
Senare studerade han på institutionen för elektronik vid Chalmers tekniska högskola, med inriktning på elektronik och radioteknik. För att försörja sig arbetade han kvällar som biomaskinist på Cosmonova i Göteborg.
Studierna bar honom till Kiruna, där han arbetade med att fotografera norrsken och registrera kosmisk strålning vid Chalmers tekniska högskolas geofysiska observatorium. Men 1952 sökte han sig ner till Sundsvall igen, där han träffade Elsa Sjödin, som han gifte sig med året efter. 1959 köpte de ett hus och bosatte sig i Sörberge.
Vid början av 60-talet blev Arne Thyr anställd vid Palmer och Lindberg i Sundsvall, där han jobbade fram till sin pension.
Hustruns föräldrarhem, torpet Bladviksudden, vid norra sidan av stora Rotsjön, hade Arne sitt sommarparadis. Där lade han ner många timmars arbete i lugn och ro.
Arne var en mycket generös person.
Närmast sörjande är döttrarna Britt-Inger och Vivianne med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn.

Mer läsning

Annons