Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Elin Larsson

Annons
Elin Larsson, född Jakobsson, Sundsbruk, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 82 år.
Hon var född i Jokkfall, norr om Överkalix, och äldst av elva syskon. Redan som 12-åring fick hon börja arbeta som piga för att hjälpa till med familjens försörjning. I övre tonåren fick hon jobb hos en körsnär där hon trivdes mycket bra. Hon fick både sy och gå modell för kunderna.
Sin blivande make träffade hon på Nybergs café i Överkalix 1946. Vid invigningen av kapellet i Jokkfall 1947 vigdes Elin med Eugen Larsson från Svartbyn, Överkalix, och paret bosatte sig i hans hemby. Maken arbetade som byggnadsverkmästare och det kom att innebära en del flyttar för familjen. De bodde i Gällivare, Malmberget, Ånge och till Sundsvall kom de 1967. Två år senare inköptes huset i Sundsbruk där Elin Larsson fortfarande bodde. Paret fick fyra barn. Dottern Vivi-Ann avled i somras.
Elin Larsson satte alltid familjen främst och medan barnen var små fanns hon alltid till hands hemma. Barnen och deras kamrater var alltid välkomna och Elin trivdes bäst när huset var fullt. Hon var generös, mycket social och vänlig och hon tyckte alltid det var lika roligt med besök.
Under några år arbetade hon en del med byggstädning och under en period städade hon på klädaffären Burmans.
På fritiden ägnade hon sig gärna åt trädgårdsarbete eller handarbete.
Elin Larsson var änka sedan nyårsaftonen 1994 och sörjes närmast av barnen Mona-Britt, Dennis och Maria med familjer, barnbarnet Pernilla med familj, syskon med familjer samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons