Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Elsa Nylén

Annons
Elsa Nylén, Vinteränget, Torpshammar, har stilla insomnat i en ålder av 90 år.
Elsa var dotter till Erik och Levina Nylén på gården Vinteränget, söder om Fränsta. Hon var näst yngst i en syskonskara om 11 barn där nu ingen finns kvar i livet.
Elsas kärlek till hemtrakten och hennes engagemang för de hemmavarande syskonen gav henne ett rikt liv nära naturen och gjorde att hon stannade kvar på gården så länge hennes ålder och hälsa tillät det.
Elsa fann i tidiga år en kristen övertygelse som kom att följa henne livet ut. Hon hade en stor begåvning både som medmänniska och som förkunnare av sin tro. Engagemanget i Betaniaförsamlingen i Roggafors var viktigt för henne och här var hon aktiv större delen av sitt vuxna liv.
Elsa var en öppen, vänlig och utåtriktad person som alltid hade glimten i ögat. Hon bildade aldrig någon egen familj, men slösade av sin "moderskärlek" till såväl släkt som vänner. Elsa personifierade på många sätt Vinteränget med sin gästvänlighet och sitt engagemang för alla besökare.
Elsa fick ett långt och gott liv med mycket kärlek, sång, musik och glädje och fick förmånen att bo hemma på gården ända tills de allra sista åren, som hon tillbringade på Torpsro äldreboende i Fränsta.Hon lämnar ett stort tomrum efter sig bland såväl släkt som vänner.
Närmast anhöriga är de många syskonbarnen med familjer.
Mer läsning

Annons