Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Gösta Ericsson

/

Annons
Gösta Ericsson, Östersund, har efter en lång tids sjukdom avlidit i en ålder av 81 år.
Han föddes i Annsjön i Hälsingland och växte upp i en syskonskara på fem barn. I början av 1930-talet flyttade familjen till Töva där Gösta började skolan, vilket innebar långa promenader varje dag i ur och skur. De sista skolåren gick han i Kungsnässkolan innan han redan som 12-åring började som bud på Philipssons Bil. Där avancerade han sedermera till reservdelsman och stannade kvar i tio år.
Därefter fortsatte han som reservdelschef på Näslund & Burestad i Sundsvall.1945 gjorde Gösta sin militärtjänstgöring på F4 i Östersund och där fann han också sitt livs kärlek Märtha. Paret gifte sig 1948 och flyttade till Nyland där också de båda barnen föddes, Bengt 1950 och Ann-Katrin 1951.
1952 flyttade man tillbaka till Sundsvall och Gösta började inom Saabkoncernen, först som regionchef och efter en flytt 1962 till Östersund som vd för Saab-Ana.
I slutet på 1960-talet agerade Gösta kartläsare till sonen Bengt under otaliga rallytävlingar. Östersund hade alltid en speciell plats i Göstas hjärta, han var en duktig konstnär och använde ofta motiv från Jämtlands och Härjedalens fjällvärld i sina tavlor. Stugan i Kesuvallen var ett ställe han och Märtha återvände till så ofta tillfälle gavs. Gösta var en utpräglad friluftsmänniska som älskade djur och natur. Han var också en duktig hantverkare vilket stugan i Kesuvallen vittnar om. Där lade han ner många timmar på att bygga om och till. Gösta var änkeman sedan hans älskade Märtha plötsligt rycktes bort från honom 1996.
Gösta sörjes närmast av sonen Bengt med familj och dotter Ann-Katrin med familj samt syskon.

Mer läsning

Annons