Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Gustaf Ålund

Annons
Gustaf Ålund, Torpshammar, har avlidit i en ålder av 88 år.
Han var född och uppvuxen i Torpshammar. Fadern hade en målerifirma där han började arbeta. Under några vintrar jobbade Gustaf i skogen och under sommaren med måleriet.
Han var fackligt engagerad i Måleriförbundet och arbetade politiskt för socialdemokraterna. Efter hand kom det politiska arbetet att ta över mer och mer. Han blev kommunalpolitiker och satt i byggnadsnämnden i först Torps kommun och senare Ånge. Under ett flertal år var han ordförande i nämnden och satt med i flera andra nämnder.
Även i landstinget var han engagerad och var med vid beslutet om bygget av Sundsvalls nya sjukhus som stod klart 1975. Politiken var hans största intressen och han var verksam långt upp i åren, det var först i 75-årsåldern han lade det på hyllan.
Gustaf Ålund var som frivillig med i Finska vinterkriget 1939-1940. Han var intresserad av idrott och i sin ungdom spelade han fotboll som målvakt i Torpshammars IF.
1942 gifte han sig med Gunvor, född Malm, från Östavall och paret fick två barn, sonen Christer och dottern Barbro. Makan avled 1999.
I mitten av 1970-talet köpte makarna ett torpställe i Nordanede, Torpshammar, och där kom hela familjen att tillbringa mycket av sin lediga tid. Flera stugor byggdes och så småningom, när krafterna började sina för Gustaf, fick barnen ta över stället.
Den sista tiden har han varit bosatt på äldreboendet Torpsro i Fränsta.
Närmast sörjande är sonen Christer med hustrun Sinikka, dottern Barbro med make Berth, barnbarn och barnbarnsbarn samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons