Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Gustaf Karlsson

Annons
Förre lokföraren Gustaf Karlsson, Nolby, Kvissleby, har avlidit i en ålder av 83 år.
Han var född och uppvuxen i Dalahusby i Dalarna. 1948 gifte han sig med Mait och tillsammans flyttade de 1957 från Hedemora till Hammar i Sundsbruk. Därifrån gick flyttlasset till Huli och 1964 köpte de hus på Essvik. Under hela sitt yrkesverksamma liv arbetade Gustaf vid järnvägen.
Han var en händig man, kunnig i det mesta. Lagade och byggde klockor, reparerade bilar och snickrade möbler och var egentligen inte främmande för någonting som skulle åtgärdas. Till sina barn snickrade han bland annat utemöbler och barnbarnen fick brudkistor.
För tretton år sedan flyttade han och hans fru Mait från huset på Essvik till en lägenhet i Kvissleby och för tio år sedan blev han änkeman.
Han blev en fin förebild för sina närmaste, enligt sonen Mats som anser att pappa Gustaf lärt honom mycket. Dessutom var han en härlig farfar och morfar för sina barnbarn.
Närmast anhöriga är sonen Mats med makan Anita, dottern Yvonne, dottern Maria med sambon Owe, dottern Lena med sambon Anders, barnbarn, barnbarnsbarn, systern Rut samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons