Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Ingrid Jonsson

Annons
Ingrid Jonsson, född Pettersson, Harmånger, har avlidit 85 år gammal.
Hon var född i Hårte, växte upp i en syskonskara på fyra. Familjen flyttade en del, bodde bland annat i Lönnånger och på Alnö där hennes far omkom i en arbetsplatsolycka då hon var tio år. Så småningom återkom mamman och barnen till Lönnånger. Som 19-åring gifte hon sig med fiskaren och barndomsvännen Carl Jonsson från Lönnångersfjärden. Makarna hade ett 65-årigt äktenskap, fick nio barn av vilka en son dog i späd ålder.
Hon började att arbeta som piga i 15-årsåldern. Efter giftermålet skötte hon hemmet och makens farfar som bodde med den unga familjen. Under en tid assisterade hon maken i fisket, makarna hade även ett litet jordbruk. Senare arbetade hon säsongsvis med strömmingsrensning och surströmmingsinläggning och hon arbetade även på Bergman Plast.
Ingrid Jonsson ägnade också mycket tid åt handarbete och vävning. Hennes intresse för sång och musik kom väl till pass i sitt värv som söndagsskollärare och i Betaniaförsamlingen i Jättendal, senare i Stocka. Hon var medlem i Jättendals centerförening.
Efter makens bortgång 2003 flyttade hon till Hagängsgården.
Närmast anhöriga är åtta barn med familjer, tre svägerskor och syskonbarn.

Mer läsning

Annons