Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Karin Engström

Annons
Karin Engström, född Olofsson, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 86 år.
Hon föddes i ett litet båtsmanstorp i Järna, Södermanland. Efter sex år i folkskolan inledde hon arbetslivet som piga på hemförsamlingens prästgård.
Därefter var hon hembiträde hos olika familjer. 1937 blev hon springflicka och senare butiksbiträde på Söder i Stockholm. 1942 flyttade hon till Lappland, där hon först var bosatt i Dorotea och en kort tid anställd vid ortens Konsumbutik. Samma år gifte hon sig med David Engström och paret bosatte sig i Bastuträsk, där maken var konsumföreståndare. 1943 föddes en son.
Familjen flyttade vidare till Nälden i Jämtland och senare, åren 1946-953, var den bosatt i Gällö. Där föddes en dotter, 1949.
Karin hade under denna tid anställningar inom Konsum. 1954 blev makarna egna företagare med en lanthandel i Tandsbyn i Jämtland. Butiken drev de fram till 1965.
Familjen återvände sedan till Karins hemtrakter. Fram till hennes pensionering 1983, bodde hon och maken i Södertälje. Karin hade under denna tid anställningar som butiksbiträde och kyrkogårdsarbetare.
1983 ville hon och maken komma närmare barn och barnbarn och flyttlasset gick då till Sundsvall.
Maken avled 1988.
Under tiden i Jämtland uppskattade Karin den årliga hjortronplockningen i fjällen. Hon deltog också med glädje i verksamheten kring Tandsbyns bygdegårdsförening.
Mycket av fritiden i Sörmland ägnade hon åt det gamla båtsmanstorpet, som fortfarande finns i släktens ägo. På äldre dagar började hon måla i olja och var en tid aktiv i Kollektivverkstan i Sundsvall. Sömnad och trädgårdsskötsel var andra stora intressen.
Karin var medlem i Amatörgeologerna, Hjärt- och Lungsjukas förening och Diabetesföreningen.
Karin hade ett gott hjärta, ett öppet sinne och mycket humor. Intresset för medmänniskorna var stort och vänligt. Hon månade mycket om släkt och vänner. Ingen fick gå hungrig från hennes hem.
Närmast sörjande är sonen Örjan och dottern Solveig med familjer, syskonbarn med familjer, Carl med familj samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons