Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Kerstin Sandin

/

Annons
Kerstin Sandin, Töva, har avlidit 64 år gammal.
Kerstin Sandin, född Johansson, var född i Solna där hon växte upp med föräldrar och två bröder och en syster. Efter avslutad skolgång startade hon sitt arbetsliv med en anställning på Bonniers bokförlag som bokbindare. Där lärde hon känna sin blivande make Sten Sandin. Hon var då endast 15 år och Sten 18 år. 1957 förlovade de sig och 1961 stod bröllopet. Kerstin födde tre söner, Thomas, Peter och Krister.
1977 flyttade familjen till Sundsvall. Kerstin började arbeta inom vården och var anställd vid Sundsvalls vårdhem. Hon var också medlem i Halliwick-klubben Sjöstjärnan, en simklubb för handikappade barn som hon var med och startade. Hon var också medlem i Hjärt- och lungsjukas förening.
Hon älskade tidigare att resa, gärna till Spanien eller Grekland dit hon ofta tog med sig sina söner. Hon tyckte även om den svenska fjällvärlden dit många semestrar varit förlagda.
Koppla av, det gjorde hon genom att lyssna på musik eller sy tavlor. Hennes intresse för och kunskaper om blommor gjorde att hemmet och trädgården var en prunkande oas.
Kerstin var mycket släktkär och tyckte om att umgås med nära och kära. Hon hade en stor förmåga att lyssna och lätt att känna empati för andra.
1993 blev Kerstin Sandin sjukpensionerad och hennes sista år blev i många stycken påfrestande för henne. Det gjorde hennes tillvaro i viss mån begränsad och hon lämnade ogärna tryggheten i hemmet.
Närmast anhöriga är maken Sten samt sönerna Thomas, Peter och Krister med familjer, nio barnbarn, syskon med familjer samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons