Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Ove Thunell

Annons
Ove Thunell, Sundsvall, har avlidit 73 år gammal.
Ove föddes och växte upp i Kvisselby. Där bodde han i stort sett hela livet, förutom en kortare period då han drev en lanthandel i Hammal i Skön. Han började tidigt arbeta som springpojke åt Edlunds i Kvissleby, för att bli branschen trogen resten av livet. Han arbetade på Konsum i Njurunda och var under flera år lagerförman på KF:s lagercentral.
Han var dessutom deltidsbrandman åt Njurunda brandkår.
Militärtjänstgöringen gjorde Ove på Lv5 i Sundsvall. Han var en aktiv idrottare i hela livet. Tidigt började han med backhoppning, senare blev orientering huvudintresset. Han var med om tiomila-orientering och fjälll-orientering och som den tävlingsmänniska han var hade han siktet högt i allt han företog sig.
Under slutet av sitt liv spelade Ove boule, något som han var väldigt bra på. Han var engagerad i Njurundaveteranernas bouleklubb, i Skönsbergs bouleklubb och i bostadsrättsföreningen Rågen.
Föreningslivet var en stor del av Oves liv, och förutom det tyckte han mycket om att resa. Redan 1964 gav han sig ut i världen och det blev flera resor efter det. Efter många år i Kvissleby som avslutades med året runt-boende i sommarstugan i Lubba i Galtström flyttade Ove år 1999 till Nacksta.
Som person var Ove lugn och tystlåten. Han var också en som ställde upp för andra när de behövde hans hjälp.
Han sörjs närmast av syskonen Alf, Eva och Barbro med familjer.

Mer läsning

Annons