Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Ragnhild Nilsson

/

Annons
Ragnhild Nilsson, Hundberget, Torpshammar, har avlidit i en ålder av 80 år.
Hon var född och uppvuxen i Norrbotten i en syskonskara på elva barn.
Under 35 år av sitt yrkesverksamma liv arbetade hon inom vården vid Bodaborg och Boda gård. Hon var en modern yrkeskvinna som ofta åkte moped och cykel till och från arbetet.
1958 flyttade hon och maken Eskil Nilsson till Hundberget, där de var bosatta fram till makens död, 1997. Då flyttade Ragnhild Nilsson till Gläntan i Fränsta. Familjen består av fyra döttrar och har sedan växt med svärsöner, åtta barnbarn och tre barnbarnsbarn.
Fritiden tillbringade hon helst med maken Eskil och övriga familjen. Hon tyckte om naturen och att vistas i skog och mark, gärna vid någon sjö. Sammankomster med familjen var alltid viktiga. Då bjöd hon på hemlagad mat och hembakt bröd. Hennes intressen var främst handarbete, matlagning och bakning. Råvarorna kom ofta från naturen i form av vilt kött, fisk och bär. 1982 vann hon utmärkelsen Medelpads landskapsrätt, med receptet på "Tjälknöl" som väckte stort intresse i hela riket. I övrigt tyckte hon om att ta dagliga promenader med sin ögonsten, taxen Lufsen. Hon var en flitig korsordslösare och tyckte om musik av olika slag.
I sin omgivningen kommer hon att vara hågkommen som en stark, självständig kvinna som var positiv, generös och mycket godhjärtad. Hon hade humor och glimten i ögat. För henne var familjen med alla barnbarn och barnbarnsbarn alltid viktigast.
Ragnhild Nilsson sörjs närmast av döttrarna Ann-Christine, Annica, Anette och Ingela med familjer.
Annons