Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Signe Johansson

/

Annons
Signe Johansson, född Selander, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 87 år.
Hon var född i Böle, Sundsvall, och växte upp tillsammans med fem systrar och en bror. Signe kom att leva större delen av sitt liv i Böle. Några år bodde familjen i Järkvissle när maken fick arbete vid kraftstationsbygget där. Efter hans pensionering 1971 flyttade de till Bosvedjan, men för övrigt bodde Signe med sin familj i sitt kära Böle.
Sin blivande make Harald Johansson från Gävle, träffade hon i slutet av 1930-talet och 1942 gifte de sig. De hade ett litet torp i Böle med några djur till husbehov. Signe skötte torpet, djuren och de fem barnen men yrkesarbetade även som städerska. När barnen var små städade hon på kvällarna bland annat i Flickskolan och vid Sundsvalls-Posten. I början av 1960-talet började hon vid möbelaffären Engelfeldts som låg på Nybrogatan i Sundsvall och arbetade där i drygt 15 år.
Signe Johansson var känd för sitt goda humör och stora livsglädje. Barnens kamrater och alla andra var alltid välkomna i hennes hem. På senare år trivdes hon som bäst när hon fick ha de fem barnen, 12 barnbarnen och så småningom 16 barnbarnsbarnen omkring sig.
Hon tyckte inte om att resa men åkte gärna till fjällen. Varje år åkte makarna med goda vänner till Vallmossen i närheten av Åre. Där levde hon upp och trivdes med fiske och trädgårdsarbete. Signe tyckte mycket om sång och musik, till hennes favoriter hörde Evert Taube, Dan Andersson och Cornelis Vreeswijk.
Maken avled för ett år sedan och Signe Johansson sörjes och saknas av barnen Eva, Ove, Tommy, Gunnel och Lasse med familjer, systern Jenny, Stockholm, samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons