Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Sven Elis Sjöberg

Annons
Sven Elis Sjöberg, Skottsundsbacken, har avlidit i en ålder av 87 år.
Han var född i Myrbodarna, Njurunda, och växte upp med en syster och en bror i ett litet torp. På samma gård föddes hans mormor samt mamma och där bor i dag hans barn, barnbarn och barnbarnsbarn.
Arton år gammal blev han värvad till militären och under den första tjänstgöring som varade i tre år var han inte hem på besök en enda gång. Senare fick han jobb vid Lv5 i Sundsvall och cyklade varje dag till och från jobbet. 1951 studerade han vid Chalmers i Göteborg. Under åren 1954-1959 jobbade han vid Winbergs verkstäder. Därefter flyttade han till Ljusdal och började jobba som yrkeslärare vid en verkstadsskola. 1961 återvände han till Sundsvall och fortsatte som yrkeslärare här fram till sin pensionering. Han var en sträng men rättvis lärare och omtyckt av sina elever.
1956 döptes han som Jehovas Vittne. I slutet av 1970-talet inköptes Svartviks restaurang och gjordes i ordning till Rikets sal. Då var Sven Elis en av de drivande krafterna. Efter sin pensionering började han ta flyglektioner, flög en gång själv men sedan satte sjukdom stopp för vidare äventyr. Han flög dock över Atlanten och besökte en dotter och hennes familj i USA.
1943 gifte han sig med Birgit Bergström, från Skatan och de fick två barn. Hustrun avled 1964 i en trafikolycka. 1966 gifte han om sig med Ingrid, som också hade mist sin make. Hon hade sonen Svenne med sig i boet.
Närmast sörjande är hustrun Ingrid, barnen Göran och Karin med familjer, Ingrids son Svenne samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons