Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Sven Nilsson

Annons
Sven Nilsson, Umeå, har avlidit i en ålder av 90 år.
Han var född i Söråker, Timrå, där han växte upp under enkla förhållanden i en syskonskara på 16 barn. Redan som liten pojke fick han börja arbeta som hjälpeldare på bogserbåtarna mellan Söråker och Sundsvall. I vuxen ålder började han på Trädgårdsskolan för att sedan arbeta med olika skogs- och vägarbeten runt om i Medelpad.
1938 gifte han sig med Gully och de fick två döttrar, Marianne och Alice. Under deras uppväxt flyttade familjen runt, mycket på grund av Svens arbete vid olika kraftverksbyggen. Slutligen bosatte sig familjen i början av 1960-talet i Umeå. Då påbörjade Sven Gustafsson sin anställning vid Hallström&Nisses som sedan varade fram till hans pensionering.
Han byggdes själv stugan i Norrmjöle som blev familjen sommarparadis. Den stod klar 1963. Sven Gustafsson var mycket barnkär och fann stor glädje i att få se barnbarnen och senare barnbarnsbarnen växa upp.
Han var mycket händig och hade ett stort intresse för snickeri, allt från dockskåp, pigtittare till trädgårdsmöbler tog form i hans händer. Musik var ett annat stort intresse och han spelade dragspel, cittra, munspel och fiol.
Närmast sörjande är makan Gully och döttrarna Marianne och Alice med familjer.

Mer läsning

Annons