Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Tage Nilsson

Annons
Tage Nilsson, Alnö, har avlidit i en ålder av 85 år.
Han tillhörde en känd släkt på Alnö, där flera familjemedlemmar varit sjömän. Som helt ung började han arbeta på Oaxen VIII i maskin, där hans farbror var maskinist. Därefter arbetade han fram till pensionsåldern i maskin på flera av Sveabolagets ångbåtar.
Han var i många år gift och bosatt i Stockholm, som pensionär bodde han först i Bergsjö, därefter på Alnö.
Hans stora hobby i livet var att bygga fartygsmodeller, bland annat av segelfartyg. På äldre dagar byggde han modeller av bogser- och passagerarbåtar från Alnösundet. Modeller som han byggt finns utställda i bland annat receptionen på Sundsvalls museum där bogserbåten Hercules och passagerarbåten Skön finns, i sockenstugan på Tynderö står passagerarbåten Tynderö och i Alnö hembygdsgård bogserbåten Starkotter.
Han tillhörde sedan 1980-talet Medelpads Sjöhistoriska förening, som han tilldelade två fartygsmodeller som är utställda på Medelpads arkiv. Han är också representerad med en modell på bland annat Operakällaren i Stockholm.
Han var änkeman sedan cirka tio år och sörjes närmast av dottern Kristina och tre barnbarn. Begravningen har ägt rum i kretsen av de närmaste.

Mer läsning

Annons