Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Talmie Gohde

Annons
Talmie Gohde, född Näsman, Timrå, har avlidit i en ålder av 90 år.
Hon föddes i Gångviken och var äldst i en syskonskara av åtta. Hon fick möjligheten att studera och tog realexamen i början på 30-talet. Sitt första jobb fick hon 1934 hos konsumtionsföreningen i Timrå och i samband med det träffade hon blivande maken Ruben, som också jobbade inom föreningen.
De förlovade sig 1936 och gifte sig 1939. Under 1940-talet fick de en dotter och en son.
Talmie jobbade också ett par år i Skutskär innan hon 1944 sökte och fick anställning vid Timrå kommun som kanslist. Där jobbade hon fram till 1979 då hon pensionerades från sitt jobb på byggnadsnämnden.
Hon var intresserad av mode och designade och sydde kläder både till sig själv och barnen runt henne. Hon var också mycket intresserad av språk och resor, ett intresse hon delade med maken. Detta kom väl till pass på de många resor runt om i världen de företog sig. På äldre dagar tillbringade de tidvis delar av året i Spanien.
Talmie trivdes också mycket bra i sommarstugan i Ljustorp som hon och maken skaffade på äldre dagar. Där fick hon utlopp för sitt blomintresse. Hon var mycket litteraturintresserad och läste ständigt nya böcker, fram till sin död trots sin dåliga syn. Ville hon koppla av med något annat löste hon gärna korsord.
Hon bodde själv i sin lägenhet i Timrå sen maken Ruben gick bort 1998.
Talmie var ungdomlig i sinnet och trivdes att umgås med yngre generationer och ungdomar.
Närmast sörjande barnen Anne-Christine och Peter med familjer samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons