Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Walter Hultberg

/

Annons
Walter Hultberg, Sundsvall, har avlidit 90 år gammal.
Han föddes i Smedjebacken i Dalarna, som näst äldst i en syskonskara av åtta.
Han började tidigt arbeta i skogen med sin far. Vid 18 års ålder blev han kristen, och kände tidigt kallelsen att bli predikant. Samtidigt insjuknade han i ulcerös colit, en sjukdom som han kämpade mot i många år, men som ebbade ut senare i livet.
1948 fick Walter sin första pastorstjänst i Örnsköldsvik. Det skulle komma att bli flera tjänster på olika orter. De senaste åtta åren före pensionen var han pastor i Hagakyrkan i Sundsvall.
Vid sin sida hade han hustrun Svea, som han de sista fem åren vårdade i hemmet. Då hon blev dement riktade han all sin kraft och kärlek på att ta hand om henne och omgivningen förundrades över hans stora engagemang och den ork han hade ända till slutet. Walter och Svea fick två barn, dottern Mari-Anne och sonen Per-Åke, och han var en mycket kärleksfull far.
Några år före pensioneringen började Walter måla, och verkade också som konstnär fram till sin död. Han hade ett flertal utställningar runt om i Sverige.
Hela hans liv var koncentrerat till hans kallelse att tjäna Gud, och han var mycket hängiven och engagerad i Baptiskyrkan. Han är sörjd och saknad av många människor i hela landet, och närmast de båda barnen med familjer.

Mer läsning

Annons