Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En partyprinsessa fyller 30

/

Katarina Dahl Nilsson, Ånge, gillar att stå i centrum och tycker om att ordna fester. Bakom hennes eget kommande 30-årsfirande ligger en hel del planerande för att vänner och familj ska få en så trevlig stund som möjligt. Om de har roligt, så får partyprinsessan själv också kul.

Annons
Hon föddes på Sundsvalls BB några dagar före julaftonen 1975 och växte upp i Fränsta med mamma Agneta, pappa Gunnar och storebror Tobias.
Sedan 1 augusti är Katarina platschef på Gelab i Fränsta AB, tidigare Torps Elektronik AB, som tillverkar kretskort och monterar system. Verksamheten köptes upp av Gäddede Elektronik AB efter att Torps Elektronik AB gått i konkurs i juni 2005. Där jobbade Katarina sedan 1997 med ekonomi, personal och löner.
Hon har varit i branschen sedan barnsben eftersom grundaren och ägaren av bolaget var hennes pappa Gunnar Dahl. När företaget gick i konkurs i juni var ett av hennes jobbigaste tillfällen i livet.
Man ser hur ett 35-årigt familjeföretag rasar samman. Luften tog till sist slut för oss alla. Det var tufft, medger hon.
Men nya krafter togs i samband med det nybildade bolaget och Katarina fick förtroendet att vara i spetsen i Fränsta och driva företaget vidare. I samband med övertagandet lyckades man rädda 16 av 24 arbeten, vilket hon är stolt över. Målet nu är att skapa ett företag som ger fler arbetstillfällen.
Jag har alla förutsättningar för att lyckas jag har en bra styrelse, skickliga mentorer att lära av och duktiga medarbetare. Det gäller att inte ge upp utan att kämpa vidare, säger Katarina.
Hon är styrelseledamot i Ånge Moderaterna och sitter som ersättare i humanistiska nämnden och i kommunfullmäktige. Att vara fritidspolitiker kräver både engagemang och tid, vilket Katarina inte haft så mycket av på senare tid.
Hon är även spinninginstruktör på Träningshuset i Ånge:
Otroligt bra träning, jag kopplar bort all stress när jag sitter på cykel.
Det är inte bara arbete, politik och träning som fyller hennes vardag utan hon sätter familjen i fokus. I fjol sommar blev hon fru Nilsson, och tillsammans med maken Leif, hans son Fredrik och deras gemensamma son Melvin bor hon i en villa i centrala Ånge.
De senaste åren har familjen åkt på flera resor. Avkoppling, god mat, sol och framför allt tid att tillbringa med varandra är varför de väljer att resa längre sträckor. En sommarresa är redan inbokad.
Matlagning står också högt på listan, gärna med ett bra rödvin till och i goda vänners sällskap. Om Katarina får välja så blir det gärna en dry martini som start.
Jag är en riktig partyprinsessa, älskar att stå i centrum och ordna fest, säger Katarina.
Hennes 30-årsfirande blir en fest på temat \"flygresa till Mexico\". Flygsimulator, boardingpass och mexikanska tillbehör är att vänta. De 50 inbjudna gästerna kan börja packa väskorna.


Fakta Katarina Dahl Nilsson
Bor: Ånge
Arbete: platschef på Gelab i Fränsta
Familj: maken Leif, barnen Fredrik och Melvin
Aktuell: fyller 30 i dag
Favoritfilm: Resurection m Christofer Lambert ( thriller)

Mer läsning

Annons