Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tuff tjej med stort intresse för film

Anna Smedlund är en logiker som älskar fantasy.
Ja, så beskriver Anna sig själv.
Den 1 mars fyller hon 30 år.

Annons
Anna är född och uppvuxen i Märsta som mellanbarnet i en syskonskara av tre. Hon flyttade till Sundsvall 1996 för att utbilda sig till sjuksköterska och sedan examen 1999 har hon arbetat på infektionsavdelningen på Sundsvalls sjukhus.
Vi som arbetar på avdelningen blir nog immuna för det är väldigt sällan jag är sjuk, säger Anna och skrattar.
Anna är medlem i Röda korsets ungdomsförbund och 1997 utbildade hon sig i första hjälpen. Sedan i somras utbildar hon andra i det. Hon har även suttit i styrelsen i ungdomsförbundet men nu är det slut med det.
Man får bara vara medlem tills man fyller 30 år, förklarar Anna.
Anna har varit utomlands under längre perioder två gånger i livet. Först som utbytesstudent i Colorado under gymnasietiden och sedan som au pair i New York. Men det största äventyret hittills väntar henne snart. Efter fyra veckors grundläggande soldatutbildning i Kungsängen så reser Anna till Bosnien i april för att tjänstgöra som FN-soldat.
Jag kommer att arbeta som sjuksköterska i ett räddningsteam bestående av brandmän, läkare och andra sjuksystrar. Vi kommer att arbeta på en flygbas, berättar Anna som säger att hon inte är nervös.
Jag tror jag har rätt sorts humor så det blir nog inga problem även om det är en grabbig miljö, säger Anna.
På fritiden älskar hon att se på film. Flera gånger i veckan går hon på bio och om det inte kommit någon ny film så ser hon samma flera gånger om. Fantomen på operan har hon sett hela sex gånger, mest för den fantastiska musikens skull. Då det gäller film har Anna ingen speciell favoritgenre men hon tycker att salong Draken visar många intressanta filmer. Då det kommer till böcker är det fantasy som gäller. Anna tror att det är ett sätt för henne att slappna av då hon annars är en logisk person som vill ha ordning och reda på det mesta. Helst läser hon utgåvan på originalspråket.
Jag tycker det blir så konstigt då ord, platser eller karaktärer som är ren fantasi översätts till svenska, säger Anna.
Födelsedagen firas i Kungsängen under fullt pågående soldatutbildning.
Kanske på en filt och med en AK 4 i handen, säger Anna och skrattar.

FAKTA: Anna Smedlund
Bor: Granloholm
Familj: Singel. Föräldrar och två syskon
Läser: Fantasy
Aktuell: Fyller 30 år den 1 mars

Mer läsning

Annons