Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Andersson har avlidit

Annons
Erik Andersson, Njurunda, har avlidit 95 år gammal.
Han var född och uppvuxen på Nyhamn i Essvik och kom till världen under en tid när arbetslöshet och beredskapsarbeten satt i högsätet. Han var inte gammal när han fick sitt första arbete som pinnpojke på en brädgård.
Erik träffade sedan Anna, född Nyberg, som blev hans maka. De gifte sig och bosatte sig i Nolby, Kvissleby, och blev föräldrar till två söner. Erik började arbeta på KemaNord och var företaget troget fram till pensionen. Med cykeln tog han sig fram och tillbaka till jobbet. Så småningom köpte han en hjälpmotor, som kopplades på den vanliga cykeln vilket underlättade resandet för hans del. Familjen fick senare en modern lägenhet i Bredsand vilket han då betraktade som himmelriket.
Erik Andersson hade en stor portion humor och var en god berättare och för nära och kära berättade han gärna om svunnen tid, om sina år som pojke på Essvik och som beredskapsarbetare. Om hur situationen var för alla och hur sammanhållningen var stor bland grannar och vänner.
Han var en gladlynt person som med sin Anna delade många intressen, bland annat dans som var det största. Även sedan hon gått bort, tog han sig gärna en tur till Kusten, när det spelades upp till dans.
För elva år sedan blev han änkeman och så småningom flyttade han till Tingsta äldreboende där han kände sig väl omhändertagen.
Närmast anhöriga är sonen Kjell med maka Doris, sonen Lennart med maka Agneta, barnbarn samt barnbarnsbarn.

Mer läsning

Annons