Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Höglin är död

Annons
Erik Höglin, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 88 år.
Han var född på Östermalm i Sundsvall och växte upp i en syskonskara om elva barn. Familjen hade det knapert och fick så småningom sälja huset på Östermalm och flytta till en mindre bostad på Södermalm. Erik fick tidigt börja arbeta för att hjälpa till med försörjningen. Femton år gammal började han vid Sundsvalls Tidning och kom att bli en mycket trogen medarbetare.
I juli 1944 gifte han sig, vid ett stort bondbröllop som firades i flera dagar, med Stina, född Skoglund, från Malungen i Hassela.
I femtio år arbetade han vid ST, först som tidningsbud och springpojke, senare gick han i lära till typograf och var verksam i yrket under lång tid. En period arbetade han även som reprofotograf. Han gick i pension vid 65 års ålder och blev i samband med det bjuden till Paris för att bevista den stora travtävlingen Grand Prix.
Trav och hästar var ett av hans stora intressen och långt upp i åren tog han sin dagliga promenad till kiosken för att tippa lite. Andra intressen var att påta i trädgården och rensa rabatterna vid villan på Tallgränd, Södermalm. Där bodde makarna fram till för 1,5 år sedan då de bosatte sig på äldreboendet Granlunda i Bergsåker.
Närmast sörjande är makan Stina, sonen Lars-Erik med hustrun Harriet, fyra barnbarn, ett barnbarnsbarn samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons