Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Westin 40 år

/

Annons

40 år fyller den 8 januari Anna Westin, Sundsvall.

Anna Westin är doktorand i offentlig förvaltning vid Åbo Akademi i Finland där hon läser på distans. I december 2014 blev hennes licentiatavhandling klar. I sin doktorsavhandling vill Anna göra en komparativ studie där hon undersöker brukarens inflytande över sin personliga assistans i olika organisationsformer men också i relation till den lokala representativa demokratin, och då specifikt de tänkbara demokratiska innovationer som kan finnas i de kommuner som undersöks i både Sverige och Finland. Anna hoppas med sin forskning kunna ge ett litet bidrag till svaret på frågan om hur vi kan demokratisera välfärdsstaten. Anna har tidigare läst vid Mittuniversitetet.

Anna Westin är ordförande i Sundsvalls Afghanistankommitté och har engagerat sig för Svenska Afghanistankommittén och folket i Afghanistan i 14 år. Under dessa år har hon haft olika positioner inom föreningen både nationellt och lokalt. Anna är extra stolt över det mycket fina samarbete som finns mellan Sundsvalls Afghanistankommitté och skogsbolaget SCA då Anna varit med och tagit initiativ till ett integrationsprojekt som de haft tillsammans sedan 2011. Anna är också stolt över att ha fått SAK:s stora pris: Årets Afghanistanvän 2013. Det finns i dag ett fint regionalt samarbete inom kommittén med två arbetsgrupper i Östersund/Järpen och Härnösand där Anna fungerar som mentor. Anna har genom sitt engagemang fått många afghanska vänner.

Anna Westin har också ett tredje stort intresse och det är att hon är aktivt deltagande i Svenska kyrkan i Sundsvalls många aktiviteter. Anna brukar gå på ljusmässa i GA-kyrkan på onsdagskvällarna och tycker också mycket om att gå på kyrkans stora musikkonserter.

Anna Westin har bott nästan sitt hela liv i Sundsvall och har tidigare som liberalt sinnad varit aktiv i 11 år inom politiken mellan 1995 och 2006. Hon har bland annat suttit i kommunfullmäktige.

För Anna är det viktigt att vara en riktig medmänniska och genom hennes liv går demokratifrågor som en röd tråd. Det är för Anna viktigt att våga vara medmänniska och stå upp för andra människor.

Mer läsning

Annons