Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnkär gitarrspelare som trivs bäst i ekan

/
  • Joel Bergström och Angelica Westerbring i Njurundabommen har fyra barn. På fredag den 9 oktober fyller Joel 30 år. Barnen heter Uno, Ylva, Jonatan och Edit.
  • Musiken är ett gemensamt intresse. Sonen Uno håller på att lära sig spela gitarr. Lillasyster Ylva är också med på noterna.
  • Joel Bergström fyller 30 år den 9 oktober.

Joel Bergström och Angelica Westerbring blev tillsammans på sommarlovet efter nian.
Då var de 15 år. Hon såg en toppenkille och han såg en jättefin tjej.
I dag har de fyra barn ihop och på fredag fyller Joel 30 år.

Annons

Joel och Angelica har följts åt sen tidiga tonår. De gick i samma klass ett tag på S:t Olofsskolan. På Nackstaskolan gick de i parallellklass. Men det var inte förrän efter nian som de fick upp ögonen för varandra. Eller rättare sagt, Angelica fick upp ögonen för Joel.

– Jag blev intresserad och fick hans nummer av en kompis så jag skickade ett sms till honom, säger Angelica.

Joel visste från början inte vem meddelandet kom ifrån men blev glad då det var från Angelica. I augusti blev de ett par.

På Hedbergska skolan gick Joel på ekonomiprogrammet och Angelica läste på samma skola.

Joel jobbade ett tag som väktare men valde att studera till civilingenjör på Mittuniversitetet. I dag arbetar han som systemingenjör på SCA:s fabriker Ortviken, Tunadal och Östrand där han och hans kollegor ansvarar för styrsystemen.

– Jag har hamnat rätt. Man kan säga att jag jobbar i gränslandet mellan människa och maskin.

Joel växte upp i Sidsjöområdet tillsammans med två bröder som nu är hans bästa vänner. Han började spela gitarr som tioåring. Från början var det inte med någon större entusiasm men han tvingades mer eller mindre att fortsätta med lektionerna. Något han är väldigt glad över då han i dag undervisar i gitarr på ett studieförbund. Joel spelar även dragspel, munspel och piano.

– Musiken är som en bra bok. Jag kan försvinna bort i flera timmar.

Han försöker lyssna på det mesta och är särskilt förtjust i internetradio med ny musik och nya artister.

Yngsta sonen, treårige Jonatan, går i sin fars fotspår. Så fort Joel spelar så kommer han med leksaksdragspelet. Men den högljudda elgitarren har tystnat.

– Vi var tvungna att gömma batterierna i garaget, säger Joel.

Att vara ung förälder är inget som Joel ser något problem med.

– Tvärtom. Jag har ork, får förhoppningsvis uppleva både barnbarn och barnbarnsbarn. Självförverkliga oss får vi göra sen. Jag är väldigt glad att vi skaffade barn tidigt, säger han.

Joel är född i vågens stjärntecken och enligt stjärnorna och honom själv så är han lugn, harmonisk och vacker. Något som får Angelica att snabbt kontra med att han också kan vara en riktig tjurskalle.

– Vi kompletterar varandra. Han har lätt att rusa iväg och få tunnelseende. Jag får bromsa honom och stå för perspektivet, säger Angelica.

På garageinfarten vid 70-talsvillan står familjebussen parkerad. På baksidan flyter Stångån och där har Joel ekan som han brukar ro ut och fiska med.

– Men det är inte själva fisket som är viktigt. Det är tystnaden och ensamheten som betyder mest. Det behövs så lite för att ladda batterierna. Man kommer tillbaka som en ny människa.

Mer läsning

Annons