Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brinner för basket och egna båten

/
  • Fredrik Burman visar upp sitt bowlingklot på tolv kilo, anpassat för hans fingrar.

Om vädret blir lite varmare ska Fredrik Burman sova en natt i båten som han äger tillsammans med sina föräldrar. Men innan dess ska han fira sin 30-årsdag ute i sommarstugan på Spikarna.

Annons

Förra veckan var Fredrik Burman ute i Stockholms skärgård i fyra dagar på en båt som en vän äger. Vinden var ganska stilla, men det blev en dag då de färdades med hissade segel. Själv har han en båt hemma i Sundsvall som han älskar att göra utflykter med under sommarmånaderna. Drömmen är att Fredrik och de andra i familjen ska sova i båten över natten, men än har det inte varit tillräckligt varmt.

Under tiden har Fredrik fullt upp med sina andra intressen. Han har alltid gillat att gå på konserter. När Gatufesten firades i stan var han kvar till stängning varje kväll. Men nu är det Hamnyran som gäller.

– Det är ännu bättre eftersom det är gratis, säger Fredrik.

Ett band han nämner speciellt är Smalare än Tord, men en konsert han minns väl är Bruce Springsteen på Ullevi i Göteborg för några år sedan. När Fredrik inte går på konserter ser han gärna på "Allsång på Skansen" och "Lotta på Liseberg" på den stora tv-apparaten han köpte när han flyttade hemifrån. På kvällarna brukar kompisarna komma över och då ser de på något tillsammans. Ofta blir det roliga klipp på YouTube, ju galnare desto bättre.

Det finns också en dröm om att besöka Eurovision nästa år.

– I augusti bestämmer de var Eurovision ska vara. Jag hoppas att det blir i Stockholm. Jag har en kompis som bor i närheten och då skulle vi kunna bo där.

Tre dagar i veckan jobbar Fredrik på Lindgårdens café. Han diskar och står i kassan, vilket är den bästa platsen där man får prata med gästerna. De andra veckodagarna fixar och donar han hemma i lägenheten, gör utflykter tillsammans med sina vänner och när det är säsong så missar han inte en enda av Sundsvall Dragons hemmamatcher.

– Det händer mycket i matcherna. Fotboll är däremot skittråkigt. Men varför bygger de inte en större arena? Det saknar jag. De har inga sköna bänkar i Sporthallen.

Fredrik var också på Gärde och såg när Magic Johnson var här och gästspelade för flera år sedan, en riktigt häftig upplevelse.

Sporten som Fredrik själv föredrar att spela är bowling. Han är med i Solens IF och de tränar minst en gång i veckan. Under säsong har de match varje måndag. Fredrik har egna bowlingskor och ett bowlingklot på tolv kilo, svart och gråspräckligt, speciellt anpassat för hans fingrar.

Födelsedagen firas med öppet hus för släkt och vänner ute i familjens sommarstuga på Spikarna. I födelsedagspresent hoppas han på olja till båten, för snart vankas det nog en utflykt med övernattning här i Sundsvallstrakten.

Mer läsning

Annons