Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran har snickarboa i garaget

/

Efter pensioneringen från SCA, har Göran Norberg hittat en favoritsysselsättning i sin snickarboa.
Det är en välutrustad verkstad och där finns cirkelsåg, träsvarv och maskinhyvel, som underlättar hans hobby.
– Här trivs jag och barnbarnen, säger han.

Annons

Snickarboden är inredd i garaget och väggarna är fulla med verktyg. Det är mest under vintermånaderna som Göran går ned i sitt krypin, slår på P4 på radion och varvar ner.

– Det är mest möbler och inredning som behöver repareras, säger han.

När barnbarnen kommer görs det fågelholkar och smörknivar, allt efter deras önskemål. Men det har inte bara varit finsnickeri för Göran. En sommarstuga modell större med två våningar har han också byggt. Den ligger vid Gimån i Storsele.

– Vi sålde stugan för tre år sedan för det blev för mycket med två hus, säger han.

Nästan hela arbetslivet jobbade Göran åt SCA som processoperatör. Först på Matfors pappersbruk och efter brukets nedläggning blev det jobb vid rullmaskinerna i Ortvikens pappersbruk. Han tycker att det har varit ett bra jobb med skiftarbete.

– Jag gillade långa arbetspass med många friveckor, för då kunde jag åka till stugan och fiska, säger Göran.

Fiske har varit ett stort intresse enda sedan han var lite grabb och bodde i Sör-Fjolsta. Och i stugan vid Gimån kunde han verkligen utöva sitt intresse.

– Jag har fått ett par skapliga harrar som var 50 centimeter, säger han.

Någon tur till fjällvärlden för flugfiske brukar det också bli, senast var Göran till Dammån vid Oviksfjällen. När han är på sina fisketurer är hans systemkamera, en Canon 600d alltid med, för att fånga fina natur- och fiskebilder. Många bilder har det blivit genom åren. Göran började i unga år att framkalla svartvit film i en liten skrubb nere i källaren. Nu för tiden använder han dator och bildredigeringsprogrammet Photoshop.

Att använda dator lärde han sig på jobbet och nu betalar han räkningar och surfar runt, bland annat på Biltemas och Julas hemsidor.

– Jag är med på Facebook också men det är mest för att jag tycker det är kul att följa vad barnen gör.

Han trivs bra i sitt gula hus i Sidsjö, där han bor med fru Ulla. Där väntar nu i augusti två stora fester. Först är det Görans 70-års fest. Sedan den årliga surströmmingsfesten – då kommer Görans fem bröder med fruar. Strömmingen ska intas med potatis, lök, tomater och får han rom så är det ett extra plus.

– Öl dricks det till fisken och den lille snapsen är viktigast, säger han.

Mer läsning

Annons